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History

The Biffi pastry shop is a sign that speaks of tradition, since 1847 a meeting point for those looking for old-fashioned Milanese suggestions over a rich breakfast, a business lunch or a tantalizing aperitif.

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Founded by Paolo Biffi in 1847, it is located in Porta Vercellina, at the end of Corso Magenta, one of the oldest and most elegant areas of the city. 

To this day, the ancient laboratory that has become a pastry shop is still here in Corso Magenta: a place with humble origins where art, creativity and craftsmanship are renewed and exalted at the service of lovers of genuine taste and in respect of the gastronomic and cultural history of Milan .

 

Among the many anecdotes that accompany the history of this glorious entrepreneurial reality there is that of the interest shown by Pope Pius X who wanted to taste the now well-known Milanese dessert. The Pope asked to try it and was generously satisfied, a panettone of pharaonic dimensions and personally decorated by one of the descendants of Casa Biffi, Paolo who covered it with a tricolor icing and various decorations that expressly recalled the values of freedom. Going further, we discover that in 1866  the cookbook was published, kept secretly, and distributed to customers as a Christmas present. Many recipes that have multiplied over time, enriching themselves with new ingredients and products ranging from confectionery (another pride of the Biffi family is that of being the official supplier of His Majesty the King) to biscuits, from savory pies to pastries and the legendary Colomba Pasquale._cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_

We have reached the present day and the ancient laboratory which became a pastry shop is still there in Corso Magenta.

He has overcome many difficulties in the succession of times, history and wars. There we continue to work creating delicacies to guarantee posterity the perpetuation of a tradition, from humble origins, at the service of lovers of genuine and healthy taste, witnesses of the cultural history of Milan. In the third millennium everything has changed, modernity overwhelms us but if you walk along Corso Magenta starting from Piazza della Borsa and stopping where Leonardo da Vinci's Last Supper is, you will quickly reach that Forno opened in 1847, which later became the laboratory of Biffi Pastry. A laboratory where art and creativity are renewed and exalted in respect of the gastronomic and cultural history of the Bottega Biffi in Milan.

LOCATION

La nostra sede è sempre la stessa dal 1847: ci troviamo a Porta Vercellina, in corso Magenta, ancora immersi nell’atmosfera dell’arte pasticcera della tradizione milanese. Il nostro locale ha conservato gli arredi originali di fine Ottocento, gli antichi specchi, i grandiosi lampadari in vetro di Murano e i tavolini in marmo verde di Carrara.

 

Siamo orgogliosi di essere un punto di riferimento per milanesi, ospiti di passaggio e turisti: la nostra location è un invito a fermarsi per riscoprire l’importanza di vivere con ritmi più distesi, assaporando un momento di pausa dalla frenesia della vita di oggi e lasciandosi andare, contestualmente, ad un tuffo nel passato.

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Advertising original paint of Broni PASTICCERIA BIFFI, 193.

I PRODOTTI

Forte dei suoi centosettant’anni di attività, abbiamo declinato la nostra produzione in ciò che di meglio la pasticceria italiana possa offrire. La selezione accurata delle materie prime è il punto di partenza del nostro lavoro: soltanto partendo da ingredienti di alto livello è possibile proporre una raffinata varietà di proposte, come dolci e torte tradizionali, grandi classici - anche in versione monoporzione e mignon, ad oggi purtroppo rari da trovare nei ristoranti o nelle pasticcerie moderne poichè considerati fuori moda.

 

La padronanza sia delle più tradizionali, sia delle più avanzate tecniche di pasticceria, ci permette di realizzare ogni tipologia di prodotto: dalle fragranti brioches (gli amati croissant dei milanesi) per la colazione, ai profumati biscotti di frolla per il tè pomeridiano; dai pasticcini e monoporzioni, raffinate praline di cioccolato, dessert tipici dei periodi di festa della tradizione regionale e italiana, fino ai famosi lievitati, tra cui il Panettone. Sfornato in tutti i periodi dell’anno, viene confezionato rigorosamente a mano con il caratteristico incarto che forma negli angoli le “4 orecchie”.

 

Non solo dolce…qui rivive intatto anche lo stile degli aperitivi di una volta, nato a Milano nel corso del ‘900: stuzzicare l’appetito senza sostituire la cena. Alla Pasticceria Biffi vi aspettano anche piccoli assaggi che affiancano olive, patatine e salatini, oltre a sfiziose alternative gourmet come tartine, tramezzini e vol-au-vent, da gustare in abbinamento al nostro Martini cocktail, apprezzato in tutta la città, o accompagnati da aperitivi classici e raffinati, come da uso e costume del vero aperitivo milanese.

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